Je bent hier:

Motivatie na de vakantie

Ik ben weer terug van een weekje op de Veluwe. Heerlijk in bosrijke omgeving in een knus en comfortabel huisje. Lekker eten, veel gezelligheid en vrolijke gezichten. Je hoeft niet naar exclusieve oorden om het vakantie te noemen, een last-minute bungalowpark is voldoende. 

Ben ik tot rust gekomen? Ja, eigenlijk wel. Ik heb veel kunnen wandelen met mijn zoontje en heb iedere dag getracht om wilde dieren met hem te spotten. Een konijn is in het bos een wild dier, dus die mag ik afvinken. Het warme zwembad heb ik meerdere keren bezocht en mijn voeten waren vies van het zand in de speeltuin waar ik elke dag te vinden was als en klein kind en met mijn kleine kind. Meermaals het zwembad opgezocht en als een klein kind door de speeltuin gebanjerd. De avondshow met de parkmascotte Bollo of Pio Piloot (de kinderpiloot) mocht niet ontbreken en ik genoot dat mijn kleuter zich altijd op de 1e rij bevond. Als hij blij is, ben ik dat ook! 

Mijn vrouw heeft heerlijk een serie op Videoland of Netflix gekeken met een Ipad op een handdoekje in de zon. Iets waar zij normaal geen tijd voor heeft. Ook mijn moeder was van de partij die zeker ook een vakantie heeft verdiend. Heerlijk alle mensen om mij heen en iedereen geniet! Het doet mij goed.

"Mijn gezin staat nu op nummer 1."

Ik heb zelf zo min mogelijk aan werk gedacht en mij volledig geconcentreerd op rust. Geen email die continue binnen komt, geen telefoontjes van klanten en geen post. Ook Careera, mijn jongste project ligt even stil. Een weloverwogen keuze. Mijn gezin staat nu op nummer 1. 

Toch, een week is zo voorbij. Voordat je het door hebt ken je het park uit je hoofd en staat de auto weer volgepakt voor de deur om te vertrekken. Het is goed geweest zo’n week. We hebben ervan genoten en gaan weer opgeladen positief naar huis. Toch?

Nee, helaas niet. Ik heb een valkuil, iedere keer trap ik hier weer in! Ik heb het over twijfel. Een week niet gewerkt en nu reflecteer ik over deze week en kom tot schrikbarende conclusies. Er is twijfel ontstaan bij mijzelf en nog erger, Careera. Zodra ik mijn voet over de deur zet en de post netjes opruim en vervolgens mijn computer zie staan kom ik tot het besef dat ik een volledige week niet aan Careera heb gewerkt. Geen blogs, updates, social media, echt helemaal niets! Ik bedenk mij hoe dit mogelijk is. Ik vond het toch zo leuk?

"Ga ik weer energie steken in een luchtbel?"

Ik denk dat Careera niets oplevert, bezoekersaantallen zijn niet gestegen en de inkomsten zijn nog nihil. Gaat dit project ooit werken? Ik vraag het mijzelf hard op af. Behoort dit project nu al tussen de ‘mislukte projecten’. Ik kan mij er op dit punt niet toe zetten om er naar te kijken en laat staan hier aan te werken. Ga ik weer energie steken in een luchtbel?

Het is niet voor niets dat ik twijfel noem als mijn grootste valkuil. Deze twijfel wordt in mijn hoofd als een zaadje geplant. Dit zaadje kan uitgroeien tot onzekerheid, falen en tenslotte opgeven. Dit is mijn lot en heb ik de kracht om dit gevecht aan te gaan? 

Ik ben nu 24 uur thuis en kom tot de conclusie, ik dreig te behoren tot de 99% die opgeeft. Iedereen komt op een splitsing en zal moeten vechten tegen zijn of haar demonen. Het mag duidelijk zijn dat twijfel de mijne is. Ik besluit even goed terug te spoelen en mijn eigen blogs terug te lezen, waarom ben ik dit gestart? Het vuurtje begint weer langzaam te branden. Ik wil dit, ik kan dit! Ik wilde te snel en mijn verwachting op de korte termijn is niet realistisch. 

Ik realiseer mij dat ik tijdens de vakantie teveel gas het teruggenomen. Ook in een vakantie mag je visualiseren en doelen stellen. De doelen spreek ik opnieuw uit en uiteindelijk weet ik dat ik niet mag opgeven en de twijfel mag het niet winnen! De twijfel is enkel ontstaan doordat ik het toestond en ik gericht was op snel en eenvoudig succes. 

Er rest mij één ding: ik zet door, neem de tijd en onderneem actie. Dit alles werkt aan een positieve mindset en hopelijk pas ik nu bij de 1% die wel doorzet na een tegenslag. Ik hoop en wil bij de groep horen die niet opgeeft, zich blijft ontwikkelen en succes zal hebben! 

PS: een vakantie is zo gek nog niet, hierdoor ben ik tot dit besef gekomen!