Je bent hier:

Komkommertijd

Volgens Wikipedia is komkommertijd de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, vooral in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. Het valt eigenlijk samen met de zomervakantie. Logisch, mensen gaan lekker op vakantie wat in heel veel gevallen een behaald doel is na een jaar hard werken. Vind ik leuk, ondanks dat ik daardoor minder bedrijfsresultaten zie. Als zelfverklaart doorgewinterde internet ondernemer ken ik de klappen van de zweep en daar hoort deze komkommertijd ook bij. Hoe vul ik deze periode van minder inkomsten dan in?

De beste oplossing is zelf op vakantie gaan. Kind is leerplichtig, vrouw staat nog dubbel in haar diensten en ik vindt dat we die vakantie eigenlijk wel hebben verdiend. Kortom, de zomervakantie is ingevuld. Lekker even een paar weken naar de zon en de druk van de ketel halen. Onze keuze is Malta. Ik kijk uit naar mijn familiebezoek en plan zo goed mogelijk vooruit. Zelf hebben we voordat onze zoon is geboren al ruim een jaar op Malta gewoond en het land heeft geen geheimen voor ons. Dat scheelt flink wat voorbereiding. Even datum prikken en vertrekken. Simpel!

Toen kwam de hoofdpijn opzetten. Vreemd want ik heb nooit hoofdpijn. Een paar uur later had ik al 40 graden koorts en ik heb mijzelf zelden zo beroerd gevoeld. Na een nacht zonder enige slaap ga ik 100% voor de paracetamol die direct verlichting geeft. Mijn vrouw en kind zijn topfit en ook andere mensen uit mijn inner circle zijn gezond. Oké, wat nu? Na twee dagen hoofdpijn, koorts en slaaptekort besluit ik naar de huisarts te gaan die het gooit op een buikgriep. Prima, gaan we even aan de buik werken. Mijn vrouw en haar collega’s vertrouwen het niet en ze herinnert zich de drie! Tekenbeten die ik op de Veluwe heb opgelopen. De huisarts wil er nog niet aan. Ik moet rusten.

"Na kort overleg wordt er preventief gestart met behandeling van Lyme."

Rusten met koorts, hoofdpijn en een hittegolf is een ramp en de situatie wordt slechter. Wederom naar de huisarts die door mijn vrouw toch wel wordt gesommeerd om het ziekenhuis raad te plegen en Lyme als optie te zien. Na kort overleg wordt er preventief gestart met behandeling van Lyme. Bloed wordt afgenomen en ik krijg antibiotica. Na drie dagen het verlossende woord: LYME… OMG!

Ik zal jullie alle ziektebeelden en ellende besparen die Lyme met zich meebrengt behalve dat het blijkbaar agressief kwam opzetten en goed behandelbaar zou zijn met antibiotica. Het is immers nog niet chronisch.

De antibiotica (die voor veel verlichting zorgt) schrijft enkel voor dat ik tijdens de gehele kuur van drie weken! NIET in de zon mag. Dat is best lastig wanneer je een vakantie naar een eiland boekt, weg zomervakantie. Bovendien geeft mijn huisarts aan dat het van absoluut belang is dat ik rust houdt.  

Ik besluit het advies van de huisarts op te volgen en ik neem direct gas terug. Heel eerlijk, momenteel voel ik mij op dit punt ook zo dat ik wel gas moet terugnemen. Uitgerekend tijdens komkommertijd zit ik thuis. Vermoeid, slap en met hoofdpijn besluit ik te inventariseren wat ik wel kan doen. Waar haal ik nu mijn energie vandaan? Ik zie de nieuwe fiets van zoontje staan en wil hem leren fietsen… door de Lyme lukt mij dit momenteel niet. Een wandeling, tuinfeestje potje voetballen, niet mogelijk. Wat dan wel? Ik heb toch wel even een portie positieve energie nodig!

"Dit is echt even de boost die ik nodig had!."

Mijn vrouw vraagt naar de bezoeker op Careera.nl. Tot nu toe kijk ik minder naar de resultaten hiervan dan op mijn andere websites en projecten. Ik login en sta versteld dat de bezoekersaantallen zo zijn toegenomen. Wat nou komkommertijd! Careera is het enige project wat juist een plus laat zien in de bezoekersaantallen. Daarnaast zie ik de bouncepercentages naar beneden gaan en de gemiddelde tijd van de bezoekers op de website omhoog. Dit is echt even de boost die ik nodig had!

Daarnaast ben ik enorm trots dat ik deze maand twee doelen heb kunnen behalen. De eerste Report@work staat online na een paar dagen mee te hebben gelopen bij Post.nl. (voordat ik ziek werd ) Bovendien heb ik de eerste vacature binnengehaald en deze zal spoedig online staan! Komt dat zien!

"Van 1 naar 10 is dus moeilijker dan van 10 naar 100!"

Dit zijn twee hele belangrijke stappen en ik ben heel blij dat ik ze nu al heb kunnen behalen. Mijn ervaring is dat de 1e 10 het moeilijkst zijn te realiseren. Of het nu gaat om vacatures, bezoekers of likes op facebook, kortom de start is het lastigste! Van 1 naar 10 is dus moeilijker dan van 10 naar 100 en vervolgens 100 naar 1000 is ook weer eenvoudiger. Op dit punt is het veelal copy paste en aanpassen waar nodig. Op dit punt ben ik nog lang niet en ik zal knokken voor iedere vacature, bezoeker en like op facebook.

De bezoekers weten de website te vinden. De eerste diensten staan online. Wat is nu de beste vervolgstap? SOCIAL MEDIA! Eerlijk is eerlijk, ik ben nog steeds terughoudend om mensen te verwijzen naar Careera. Wat zullen ze er van vinden en indirect wat vinden ze van mij, maar om doelen te behalen zal ook ik mijzelf over angsten heen moeten zetten. Mijn grote held Gary Vaynerchuck geeft aan dat social media anno 2018 noodzakelijk is om je bedrijf groot te maken en wie ben ik om aan hem te twijfelen. Facebook, Instagram, Twitter en Youtube zijn aangemaakt en zullen spoedig worden opgebouwd om Careera meer bekendheid te geven en meer mensen te motiveren. Natuurlijk kun je dit teruglezen via deze website. 

Wat een nieuws! Ondanks de koorts en malaise spring ik een gat in de lucht. Wat een energie krijg ik hier van. Wat nou komkommertijd! En nu… snel beter worden.