Je bent hier:

De eerste 100

Starten met een nieuwe baan, opleiding of work-out De eerste 100 dagen zijn cruciaal! Veel mensen haken af binnen deze dagen en hierdoor worden doelen niet behaald.  

In de eerste 100 dagen kan een ondernemer ook reflecteren en zien waar zijn bedrijf momenteel staat. Op korte termijn wordt je beoordeeld op je acties, denk aan de president van de Verenigde Staten. 

Het lijkt mij leuk om samen met jullie terug te kijken op mijn eerste 100 dagen. 

Hoe ontwikkel ik mijzelf binnen en buiten de gestelde doelen, met welke acties heb ik moeite en welke gaan steeds eenvoudiger. Wat zijn mijn pieken, wat zijn mijn dalen en hoe verhoudt mijn sociale leven zich tegenover de periode voor deze 100 dagen. 

Laat ik beginnen door te stellen dat ook ik mijn ups en downs heb. Het zou raar zijn wanneer alles perfect zou gaan zodra mijn levensstijl drastisch veranderd.  Toch kan ik zeggen dat de positieve mindset alleen maar voordelen heeft. Ik ben gestopt met roken. De eerste week was een ramp, de tweede eigenlijk ook, de derde ging redelijk en vervolgens ging het alsmaar beter. Resultaat is dat ik er nu volledig vanaf ben en trots op mijzelf kan zijn dat het is gelukt. Dit geldt voor alles. 

"Het positief afronden van een uitdaging vergroot mijn zelfvertrouwen”

Ik probeer mijzelf dagelijks uit te dagen op verschillende vlakken zoals sporten en lezen. Hierdoor begin ik mijzelf beter te voelen. Het positief afronden van een uitdaging vergroot mijn zelfvertrouwen, ik voel mij fitter, vergroot mijn kennis en krijg meer zelfvertrouwen omdat ik de eerder gestelde (kleine) doelen behaal. 

Ik heb merkbaar meer plezier en kan mij socialer opstellen. Geniet van kleine dingen en durf een blik in de toekomst te werpen waar mooie dingen op mij wachten. In augustus zal ik weer oom worden, dit is fantastisch! Ik ben niet langer enkel bezig met zorgen en kan beter loslaten. 

Voordat ik startte met dit platform was een van mijn doelen om nieuwe prikkels te krijgen binnen het ondernemerschap. Dagelijks krijg ik deze uit Careera. Ik daag mij elke dag uit, ben creatief bezig en heb een glimlach wanneer ik er aan denk dat ik mogelijk iemand motiveer of inspireer. Trots is de beste beschrijving van hoe ik mij voel wanneer er over Careera wordt gesproken. 

"Hoe leuk ondernemen ook is, de schoorsteen zal moeten roken."

De ontwikkeling van Careera is naar wens. Ik heb geen deadlines, geen plan de campagnes en geen externe verplichtingen waardoor ik alles zelf kan bepalen binnen een positief kader. Ik geloof er simpelweg niet in dat je geforceerd kan schrijven. Content, content en content is voor nu belangrijk en hier investeer ik in met mijn tijd en creativiteit. Op het moment van schrijven zijn er 8 blogs online en heb ik volop ideeën voor nieuwe onderwerpen. Natuurlijk heb ik ook soms de vraag hoelang ik deze creativiteit nog vast kan houden. Hier moet ik misschien aan werken of het laten zijn zoals het nu is. 

Nieuwe acties richten zich op social media. Ik hoop op deze manier beter onder de aandacht te komen. Daarnaast hoop ik in de komende periode ook gebruiken om de eerste (betaalde) vacatures, bedrijfsprofielen en evenementen toe te voegen om zo inkomsten te genereren. Hoe leuk ondernemen ook is, de schoorsteen zal moeten roken! 

Ken jij iemand die een vacature heeft en deze wil plaatsen op een platform dat net even anders te werk gaat of meer exposure voor zijn of haar bedrijf zoekt Ik ben je enorm dankbaar wanneer jij ze op mijn platform attendeert. 

De afgelopen 100 dagen waren goed voor mij op privé- en zakelijk vlak. Ja, ik lig vaak nog wakker van situaties, ben nog wel eens boos of verdrietig en heel eerlijk, het vertrouwen in mijzelf is nog niet waar het moet zijn. Een positieve mindset sleept mij er tot nu toe goed doorheen. Ik ben aantoonbaar positiever wat weer doorwerkt op mijn sociale vaardigheden. Ik doe wat ik leuk vindt en ik geloof ook echt in wat ik schrijf en uitdraag en pas dit dagelijks in de praktijk toe. Op dit platform zijn enkel teksten, personen en bedrijven te vinden waar ik zelf achter kan staan. Desondanks is er nog voldoende ruimte om mijzelf te verbeteren. 

Op naar de volgende 100!