Je bent hier:

Jon Olsson

Een voormalig diskjockey, een tv persoonlijkheid, topkok en nu een voormalig alpine skiër met een liefde voor snelle auto’s. Ik hoor het je denken, “welke kant gaan we op?” 

Hier wil ik mensen bespreken die een succesvolle carrière hebben, geknokt hebben om iets te bereiken, dromen durven na te jagen en vooral mij en vele anderen inspireren en aanzetten om zelf in actie te komen. Dit keer heb ik het over Jon Olsson. Hij prikkelt mij iedere keer om mijn best te doen en doelen te halen.

Jon is na zijn carrière als alpine skiër een zeer succesvol bedrijf gestart (een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van luxe sporttassen) en laat iedere keer zien hoe het is om ultiem gelukkig te zijn. Zijn missie: hoe kan ik zo hard mogelijk werken en vervolgens plezier maken en dit ook te kunnen uitstralen. Dit plezier is dan ook echt plezier in de hoogste versnelling, zoals hij dat zelf graag noemt. 

"Olsson viel altijd al op door zijn tomeloze energie en positieve uitstraling."

Wie is Jon Olsson? Jon Olsson is bijna 36 jaar geleden geboren in Zweden en heeft hier zijn skitalenten ontwikkeld. Naast skiën heeft Olsson nog een misschien wel grotere passie voor (snelle) auto’s het tunen hiervan. Als skiër was hij geen wereldtop, maar desondanks heeft hij wel mee mogen doen aan een WK en meermaals aan de X-Games. Olsson viel altijd al op door zijn tomeloze energie en positieve uitstraling.

Nadat hij zijn carrière als professioneel skiër had beëindigd is hij gestart met zijn bedrijf “Douchebags”. Geweldige naam! Naast de werkzaamheden in dit bedrijf is hij nog regelmatig aanwezig op (ski)evenementen en is hij in 2016 gestart met videobloggen ofwel een vlog. Dit laatste is gezien zijn levensstijl, flair en zijn sponsorcontracten met A-bedrijven een lucratieve business gebleken. 

“Het gaat er niet om wat je bent, het gaat er om wie je bent.”

Iedere dinsdag, donderdag en zondag komt er om 20.00 uur stipt een nieuwe vlog op Youtube (is hij te laat doneert hij 2000 euro aan een goed doel) waarin je een goed beeld krijgt van zijn leven. Samen met editor en vriend Benjamin en vrouw Janni is iedere aflevering weer een positieve wervelwind van plezier en uitdagingen. Een reis met de boot van Marbella (waar het echtpaar woont) naar Ibiza, duiken van een 20 meter hoog klif, een Mercedes G wagon tunen door het dak er af te zaken. Je kijkt telkens weer vol verbazing en denkt hoe verzinnen ze dit?! . 

Ja, natuurlijk is het voor deze toch (zeer) vermogende mensen eenvoudig om plezier op te zoeken. Wat maakt ze dan anders dan de anderen die plezier met jou delen via het www? Het antwoord is simpel: het is oprecht! De mensen in Jon Olsson’s vlogs hebben een levensstijl ontwikkeld waarin plezier en ontdekken centraal staan. Het gaat hier niet over geld verdienen of ego’s. Kortom een duidelijk geval van “het gaat er niet om wat je bent, het gaat er om wie je bent.” Je hoort ze zeer minimaal over bedrijven en geld verdienen. Fun Only!

Wat mij dan ook zo inspireert is de mate van ontspanning die ze iedere keer weer tentoonstellen, het gemak waarmee ze zich over valkuilen heen kunnen zetten en het geduld wat ze voor hun fans kunnen opbrengen. Ik vind het fascinerend dat je in een simpele vlog, met prachtige beelden overigens, kan zien dat alle positieve prikkels en ervaringen als een boomrang terugkeren in de vorm van succes en geluk. Dit is dan ook hetgeen wat ik probeer toe te passen in mijn leven en waarom ik Jon Olsson volg.

Rest mij te zeggen, gaat het zien. Om de twee dagen, 20.00 uur. Linkje naar zijn kanaal.